Allt om bokföringsprogram

Kategori: Fakta om Bokföring
Uppdaterad: 2018-03-27

Glöm bokföring med krångliga papper och och pärmar och program knutna till datorer som låser sig när allt är klart. Här hittar du det senaste inom bokföring och fakturering online och det finns i olika prisnivåer med inriktning mot alla typer av bolag, enskild firma, aktiebolag, handelsbolag och föreningar.

Hitta ett bokföringsprogram online

Jämför de olika bokföringsprogrammen och vad de erbjuder för tjänster och priser.  Det finns bokföringsprogram idag erbjuder en unik bankkoppling för så kallad autokontering en funktion som erbjuder smart bokföringsförslag och där bokföringen i princip sköter sig själv. Den typen av koppling mellan ditt bokföringsprogram och bankkonto kan vi verkligen rekommendera och du finner den bland annat hos Speedledger.

Hos de flesta bokföringsprogram och faktureringsprogram kan du testa tjänsten gratis i ett antal dagar, prova och se hur de olika tjänsterna fungerar för dig och dina behov. Bokföring ska inte behöva vara så svårt och komplicerat, det ska kunna fungera smidigt och ge dig mer tid över till ditt företagande.

Så bokför du online

Genom att du har ditt bokföringsprogram på nätet så finns det tillgängligt för dig 24 h om dygnet så länge du har tillgång till en internetuppkoppling. Det gör att du när som helst kan sköta din bokföring och att du kan hålla den inom kontroll. Om ditt bokföringsprogram har utrymme för flera användare kan ni gemensamt sköta bokföringen om ni är flera i företaget, du kan även ge din revisor en användare. Den smarta bankkopplingen som finns idag till bokföringsprogram underlättar enormt då bokföringsprogrammet ger smarta bokföringsförslag efter händelser på bankkontot. Det är enklare med bokföring online.

Fördelar med bokföring online

Att bokföra online innebär att du inte riskerar att “förlora din bokföring” då det hela tiden görs back ups på ditt program och att dina uppgifter finns lagrade i molnet. Du kan koppla flera användare till ditt program vilket underlättar för dig som företagare då din revisor kan logga in på ditt program för att hjälpa till med redovisning. Ett program med bankkoppling är framtiden och det finns redan flera företag som erbjuder det.

Nackdelar med bokföring online

Det kräver lite arbete att starta upp sitt bokföringsprogram om du behöver föra över sie-filer från ett gammalt program exempelvis. Men det finns full support och du behöver inte oroa dig för att inte kunna använda bokföringsprogram online, det finns engagerad och lyhörd support hos de flesta större företag.

Faktureringsprogram

Du kan på ett smidigt sätt använda dig av endast faktureringsprogram på nätet om det är den tjänst som ditt företag har mest användning för. Med ett faktureringsprogram kan du skapa snygga och tydliga fakturor, kunddatabaser och rapporter. Du kan även hålla reda på fakturor som gått iväg och var samt om kunden betalat fakturan. Vill du prova ett faktureringsprogram gratis i 30 dagar så kan vi verkligen rekommendera Zervant.

Bokföringsprogram enskild firma

För enskild firma finns ett stort antal bokföringsprogram som du kan välja mellan. När du väljer så ska du fundera på hur många användare du behöver ha och vilka funktioner ditt företag är i behov av. Är det bara några verifikationer per månad eller år så kanske du ska välja ett enklare program med autokontering. En annat tips är också att undersöka om ditt bokföringsprogram innehåller eller erbjuder tjänsten “deklaration” för att underlätta redovisningen vid deklarationen.

Bokföringsprogram aktiebolag

För aktiebolaget finns även flera program som fungerar bra för aktiebolaget. Även här kan det vara en fördel att kunna ge en revisor eller redovisningskonsult en egen användare. Då kan konsulten hjälpa dig med redovisningen på distans. För ett företag med många företagshändelser så är det smidigt med ett onlinebaserat bokförings och faktureringsprogram som hjälper dig att organisera och strukturera händelserna. Bokföringsprogram som finns för aktiebolag är bland annat Visma, Fortnox och Speedledger.

Ladda ned gratis bokföringsprogram

Det finns även program att ladda ned för enklare bokföring, men vi vill hellre rekommendera en onlinetjänst då det är lätt hänt att du förlorar din bokföring om du låser den till bara din dator. Förvara hellre din bokföring i molnet och ha tillgång till den dygnet runt. Det finns flera gratistjänster att använda sig av och testa under en begränsad period. Du kan dessutom skaffa ett smidigt bokföringsprogram för en mindre summa. Se alla bokföringsprogram här.

Bokföringsprogram Swedbank

Swedbank och de flesta nordiska banker erbjuder idag möjlighet att koppla ditt företagskonto till ett bokföringsprogram med den tjänsten. Swedbank tar ut en avgift för bankkopplingen och det gör även andra banker, det rör sig om ca 500 kr per år om du är kund hos Swedbank. Visma samarbetar bland annat med Swedbank.

Ladda ned gratis bokföringsprogram till förening

Sköter du ekonomin för en förening så kan det vara skönt att använda sig av ett bokföringsprogram för att hantera händelserna i föreningens ekonomi. Behöver du fakturera från din förening finns även smidiga faktureringsprogram för det ändamålet. Det är inte alla bokföringsprogram som är anpassade för olika typer av föreningar men Speedledger finns bland annat för en mindre kostnad per månad.

Kommentera eller Fråga

Bokföringsprogram
På den här sidan kan du lära dig mer om bokföring och hur du driver den administrativa biten av ett företag. Vi kommer också att lägga upp en hel del information och tips om olika bokföringsprogram och hur du sköter den dagliga verksamheten med hjälp av dessa. För närvarande bygger vi upp innehållet på sajten för att erbjuda så heltäckande information som möjligt.

Bokföringsprogram24.se

Den här webbplatsen samlar information och fakta om olika bokföringsprogram samt skriver artiklar om företagande och praktisk bokföring.

trefyra5 Produktion AB
Org.nummer 556914-5013
Tredje Långgatan 13a
413 03 Göteborg
info@trefyra5.se